(retour à la sélection)

CONTROLLER - TREASURY & FINANCIAL MARKETS

Société: TOONAANGEVENDE BANK (Anvers)

Onze klant maakt deel uit van een toonaangevende internationale bank-verzekeraar.

Ter versterking van de Financiële afdeling van de Bank (Antwerpen) zijn ze vandaag op zoek naar een:  CONTROLLER – TREASURY & FINANCIAL MARKETSFonction:

Het team “Middle Office & Controlling Treasury & Financial Markets” heeft als opdracht om  de activiteiten van de marktenzaal en ALM van de bank te ondersteunen en te controleren.  Het team zorgt voor de onafhankelijke waardering van transacties en posities en ziet toe op een correcte boekhoudkundige verwerking en rapportering.

Als Controller Treasury & Financial Markets zijn je voornaamste taken:
Waken over de boekhoudkundige integriteit van de activiteiten van de marktenzaal en ALM, dit omvat: dagelijkse reconciliatie en opvolging, plausibiliteitscontroles, evolutiecontroles, steekproefcontroles, analyses en rapportering
Maandelijkse afsluiting van de activiteiten Treasury & Financial Markets onder BEGAAP en IFRS, wettelijke verslaggeving, analyse van de balansschommelingen en de P&L, hedge accounting, samenwerking met de andere departementen van de bank (Risk Management, Beheerscontrole, Boekhoudkundige reporting) maar ook met externe contactpersonen (auditors, moederbedrijf…).
Verzekeren van de ontwikkeling, de documentatie en onderhoud van de hedge accounting modellen
Je analyseert de marktdata die nodig zijn om de posities van de bank in derivaten en in effecten te waarderen.
Dagelijks werk je mee aan de analyse van economische resultaten, en het uitwerken van de maandelijkse rapportering naar het top management.
Je draagt bij aan de ontwikkeling van de activiteiten van de marktenzaal en ALM door mee te werken aan uiteenlopende projecten.Profil:

Je behaalde een universitair diploma in een boekhoudkundige of financiële richting
Een eerste relevante ervaring in een audit / advies functie of bij een bank-verzekeraar in bvb de middle office, ALM, controlling, reporting of accounting.
Je hebt een goede kennis van de boekhouding (BEGAAP, IFRS) en een sterke interesse in de financiële markten/ instrumenten (valuta, kasmiddelen, vastrentende producten, aandelen, derivaten)
Je kan zeer vlot overweg met MS office (Word, Excel). Kennis van VBA, Microstrategy en trading programma’s zoals Sophis, Bloomberg is een troef
Je bent goed tweetalig Nederlands / Engels
Je bent communicatief, leergierig, proactief, teamplayer, stressbestendig en houdt van de veranderende wereld van de financiële markten.Offre:

Een job waarin je werkt naar resultaat toe, een flexibele werkomgeving die 2 dagen per week telewerken toelaat. Een actief loopbaanbeleid en opportuniteiten voor interne mobiliteit geven je de kans je carrière in eigen handen te nemen.
Een competitief verloningspakket met een waaier van aantrekkelijke voordelen: groepsverzekering, hospitalisatie- en ongevallenverzekering, kortingen op bank- en verzekeringsproducten, kinderopvang tijdens de schoolvakanties,..
 
Interesse of wil je meer info, contacteer dan Agnes Van Gerwen via 02/743 27 82 of agnes.vangerwen@meritselect.com

 Cliquez ici pour nous envoyer un email / Sollicitez cet emploi