(terug naar overzicht)

RISK ANALYTICS & CREDIT SCORING ANALIST

Bedrijf: FINANCIELE INSTELLING (Antwerpen)

Om de risk afdeling van onze klant (financiële instelling) te versterken, zijn we vandaag op zoek naar een RISK ANALYTICS & CREDIT SCORING ANALIST.Functie

Retail Credit Risk is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het gebruik van tools (modellen, methodologieën, rapporteringen) die het mogelijk maken om op een objectieve en duidelijke wijze zicht te krijgen op alle risico’s die de bank loopt bij zijn kredietactiviteiten voor particulieren en kmo’s.  Zo is dit team ook verantwoordelijk voor het onderhouden en verder ontwikkelen van de credit scoring activiteiten. Om elke kredietaanvraag op een efficiënte en risicobewuste wijze te beoordelen, wordt er gebruik gemaakt van zoveel mogelijk informatie van de kredietaanvrager.  Aan de hand van statistische modellen wordt deze informatie gecombineerd tot een kredietscore die de kwaliteit van de kredietaanvraag bepaalt. In de komende jaren, staan ze voor de uitdaging dat ze meer en meer kredietaanvragen willen beslissen op een automatische wijze en om dit te realiseren dienen ze de informatie waarover ze beschikken zo optimaal mogelijk in te zetten.

Binnen Retail Credit Risk vormt het Risk Analytics team de schakel om deze credit scoring activiteiten te optimaliseren.

Wil jij graag aan de basis zitten van de kredietactiviteiten van de Bank?  Haal je voldoening om aan de hand van veel informatie inzichten te verwerven in abstracte problemen?  Dan is deze Credit Scoring rol jouw ideale job van morgen.  De volgende activiteiten staan centraal:
* Onderhouden en ontwikkelen van de scoring methodologie die bepaalt op welke manier kredietaanvragen kunnen goedgekeurd worden. De ontwikkeling en onderhoud van deze regels vereisen de nodige kennis van object georiënteerd programmeren.
* Op regelmatige basis de bestaande methodologie beoordelen op zijn nauwkeurigheid en efficiëntie aan de hand van de opvolging van risicoparameters en operationele indicatoren (bv. aandeel dossiers die op automatische wijze beslist kunnen worden)
* Ervoor zorgen dat informatie, die nodig is voor verdere ontwikkeling van de credit scoring, beschikbaar is in de omgeving waar de credit scoring methodologie wordt toegepastProfiel

* Je hebt een kwantitatief en/of economisch georiënteerde masteropleiding (handelsingenieur, statistiek, econometrie, burgerlijk ingenieur, wiskunde e.a.) afgerond.
* Je hebt een relevante ervaring (1 - 3 jaar) opgebouwd, bij voorkeur in retail (credit) risico management of in consulting (bvb in risk analytics / intelligence, data sciences / management / modelling) of in een andere kwantitatieve functie.
* Je bent vertrouwd met kwantitatieve modellen en je beschikt over een sterk cijfermatig en logisch inzicht.
* Je bent nieuwsgierig, hebt een kritische en constructieve geest om bestaande processen in vraag te stellen en te verbeteren. Dit vul je aan met voldoende commerciële flair om samen met de business op zoek te gaan naar oplossingen die een antwoord bieden op de bestaande behoeften.
* Je bent creatief, flexibel en je kan uitstekend je prioriteiten beheren.
* Je hebt ervaring en/of affiniteit met object georiënteerd programmeren (bv. Java).  Kennis van IT programmering en/of SAS is zeker een pluspunt.  MS Office heeft geen geheimen voor je.
* Je hebt een goede kennis van het Engels en het Nederlands of Frans, de tweede landstaal beheersen is een troef.Aanbod

* Een uitdagende functie waar je de kans krijgt om mee te bouwen aan een bank waar op een data-gedreven manier kredietbeslissingen worden genomen.
* Een job waarin je zelf verantwoordelijkheid opneemt, in ruil voor de nodige flexibiliteit (o.a. 2 dagen per week telewerken).
* Een actief loopbaanbeleid en mogelijkheden voor interne mobiliteit, zodat je je carrière in eigen handen kan nemen.
* Een competitief verloningspakket met een waaier van aantrekkelijke voordelen.

Interesse of wens je meer informatie? Contacteer dan Agnes Van Gerwen op 02/743 27 82 of  stuur een mail naar agnes.vangerwen@meritselect.com.Klik hier om ons te mailen / Solliciteer voor deze job