(terug naar overzicht)

Manager Credit Risk Analytics & Risk Reporting

Bedrijf: FINANCIELE INSTELLING (Antwerpen)

Om de risk afdeling van onze klant (financiële instelling) te versterken, zijn we vandaag op zoek naar een Manager Credit Risk Analytics & Risk Reporting.Functie

Samen met je team (8 pers.) ben je verantwoordelijk voor het credit scoring beleid, de credit risk analytics & reporting en de risk reporting en heb je een sleutelrol in de ambitie van de bank om zich om te vormen tot een data gedreven organisatie.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:
- Het uitbouwen, beheren en optimaliseren van het credit scoring beleid.
Je zorgt oa voor de implementatie van de beleidsregels toegepast in het kredietacquisitie-proces.
- Aan de hand van doelgerichte analyses in de data omgeving verwerf je inzichten in kredietrisico en vertaal je deze resultaten op een overzichtelijke wijze richting de eerstelijnsfuncties  
- Je vervult een schakel rol tussen de wereld van de kredietmodellen / kwantitatieve methodologieën en de dagelijkse kredietactiviteiten.  Hierbij zoek je proactief naar hoe de modellen een verdere toegevoegde waarde kunnen leveren (bv. beoordeling in tijden van verslechterde economische omstandigheden – stress testing).
- Je bent verantwoordelijk voor de risico-rapportering van de kredietenportefeuille voor de verschillende managementniveaus en voor de regelgever.
- Je zorgt voor de COREP rapportering voor de Bank.
- Je biedt ondersteuning in het securitisatieproces van kredieten.
- Je geeft advies over het risico- & kapitaalmanagement met het doel het management en de risicocomités toe te laten op een gefundeerde wijze de juiste strategische beslissingen te nemen conform de risicoappetijt van de Bank.
- Als inspirerend manager, zorg je voor de begeleiding, coaching en evaluatie van je team.
- Je denkt mee met de globale activiteiten van de afdeling, stuurt bij waar nodig en zoekt naar continue optimalisering van de werkprocessen.
- Je hebt op zeer regelmatige basis contacten met de toezichthouders, interne credit comités, directiecomité, raad van bestuur en bedrijfsrevisoren.Profiel

- Je bent in het bezit van een master diploma in een kwantitatief en/of in een financieel-economische richting. (Handelsingenieur, wiskunde, burgerlijk ingenieur, econometrie, statistiek,…)
- Je hebt minimum 7 jaar ervaring in de financiële sector, retail (credit) risicomanagement of gelijkaardig.
- Je hebt ervaring als people manager en je kan een team enthousiasmeren.
- Je hebt voldoende inhoudelijke bagage en soft skills om zowel een team van experten aan te sturen, om een goede samenwerking te garanderen met het kredietdepartement en om de relatie met de regelgever te onderhouden.
- Je bent vertrouwd met kwantitatieve modellen en beschikt over een sterk cijfermatig en logisch inzicht.  Je werkt zeer vlot met MSOffice.  Kennis van IT programmering en/of SAS is een plus.
- Je bent communicatief en verbaal sterk, empathisch en je hebt goede relationele vaardigheden.  
- Je bent tevens creatief in het vinden van oplossingen, proactief en stressbestendig.
- Je hebt een goede kennis van het Nederlands, Engels en Frans.Aanbod

- Een uitdagende functie met veel visibiliteit en interne / externe contacten, waarbij je de kans krijgt om je kennis en inzichten in te brengen, te verruimen en een breed takenpakket op kan nemen.
- Een actief loopbaanbeleid, interne mobiliteit en flexibiliteit (oa 2 dagen telewerken)
- Een competitief verloningspakket met een waaier aan voordelen.
 
Interesse of meer informatie?  Contacteer Agnes Van Gerwen op 02/743 27 82 (dir) of agnes.vangerwen@meritselect.comKlik hier om ons te mailen / Solliciteer voor deze job